E-mail cím:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Iratkozzon fel hírlevelünkre, és mi rendszeresen tájékoztatjuk Önt legfrissebb aktualitásainkról, akcióinkról.
HKSzCsPSzV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Szülők háza
Mátyás király égig érő fája
Könyvajánló, 2009. február
Jezsó Ákos író, akinek a gyermek- és ifjúsági irodalomban ez az első könyve, amit nem is értek, hiszen négygyermekes édesapa, így, gondolom, az esti mesélést nem „úszhatta” meg. Gyerekek mellett nem írni meséket, főleg, ha az ember egyébként is tollforgató... Sebaj, mert Jezsó Ákos könyvével, a Mátyás király égig érő fájával bőven kárpótol minket. Ezek a mesék nem Mátyás királyról szóló mesék egy új feldolgozása, mint ahogy azt a könyv címe sugallaná. Gyönyörű történetek, amelyek a szeretetről szólnak, de a mese szárnyán végigrepülhetünk a magyar történelmen. Találkozhatunk Rákóczi fejedelemmel, Hunorral és Magorral – és természetesen Mátyás királlyal is.
A könyv kiválósága az igényes tipográfiája, a Mátyás király Corvináira hajazó iniciálék pedig jól visszaadják a mű hangulatát. Telitalálat. Sajnos az illusztrátor, Kántor Eszter neve kimaradt a kolofónból – pedig igényes rajzaival ő is hozzájárult ahhoz, hogy öröm legyen a könyvet kézbe venni, amelyet az LPI Produkciós Iroda Kft. jelentetett meg.


Női Portál
Az első 12 hónap titkai
Könyvajánló, 2009.02.20.
"Top 15 babás könyv"Gondola.hu
Mátyás király égig érő fája
Könyvajánló, 2008. december 17.
Mégsem múlik el a Mátyás király trónralépésének 550. évfodulójára kiírt reneszánsz év anélkül, hogy mesekönyv fomájában is megemlékezzünk nagy királyunkról, hiszen a karácsonyi könyvek egyik újdonságaként megjelent Jezsó Ákos Mátyás király égig érő fája címet viselő kötete.
A könyv manapság már kivesző értékeket közvetít: kicsiknek és nagyoknak egyaránt regél népünk ezer éves történelméről, valamint arról, hogy a hazának, a környezetnek és a másik embernek egyaránt meg kell adni a kellő tiszteletet és szeretetet.
A kötet időutazásra hívja az olvasóit, hogy a mese hátán szárnyalva, közösen találják meg azt a titkokkal teli tűzdelt világot, amelyet képzeletnek hívunk. Képzeletnek – vagy éppen mesének. E könyv főhősei is végig járják ezt az utat. Esténként leülnek Mátyás király csodás fája köré, és mesélnek egymásnak. Mesél Kaporszakállú Bakaraszt, Hohó törpe, vagy éppen az árokparti kismanó, de mesélnek a könyv többi szereplői is – csak úgy a saját örömükre, egyúttal pedig a mi szórakoztatásunkra is. És miközben mesélnek, megelevenedik a magyar történelem. Szent István király korától kezdve egészen a közelmúltig villannak fel képek, jelenetek, amelyek aztán e könyv lapjain mesévé szelídülnek. Olvasás közben tehát a képzelet, vagyis a mese világán keresztül bejárjuk az elmúlt ezer esztendő magyar történelmét. Megjelennek a kunok, a tatárok, a törökök és a németek, és megjelenik Szent István, Szent László és Mátyás király, no meg Rákóczi Ferenc fejedelem is. Mindegyikük egy-egy mesében szerepel. Így haladunk napjaink felé.
No persze ez nem egy történelmi olvasókönyv, nem szabad hát hitelességet várni tőle. Inkább amolyan manós történelem. Eger vára alól például nem az ördög zavarta el mérgiben a törököt azért, mert a gonosz és kapzsi pasa elverte a fenekét. De ha megszeretjük ezeket, a könyvben olvasható mesebeli hősöket, akkor egy kicsit megszertjük azokat a valós hősöket is, akik tényleg önfeláldozó módon harcoltak Eger várában Dobó István vezetése alatt. Mert bizony ők is szeretetre méltók. A könyvben olvasható mesék azonban nem csak a múltra emlékeznek, hanem a jelenre is. Mégpedig úgy, hogy a lehető legegyszerűbben tárják elénk az emberi kapcsolatokat, a jó és a rossz fogalmát, más szóval azt, hogy a bűnt büntetés, a helyes cselekedetet pedig jutalom követi. De mást is előtérbe helyeznek ezek a mesék: azt, hogy a szeretet mennyire fontos dolog. Szeretni egymást, szeretni a másik embert olyannak, amilyen, szeretni az életet, a természetet és azt a földet, ahol megszülettünk: szeretni a hazánkat.Nhir.hu
Mátyás király égig érő fája
Könyvajánló, 2008.11.29.
Aki ismeri Jezsó Ákost, azt tudja róla, hogy szeret mesélni. Szinte mindenről eszébe jut valami, egy jó anekdota, egy érdekes sztori, vagy egy zárójeles lábjegyzet. A monori árokparti manó tűzzel kapcsolatos tanulságos meséi után (Tűzből pattant történetek) most éppen a magyar történelem legkiemelkedőbb pillanatai ösztönözték mesélésre az írót, amelyben a történeti tények izgalmasan keverednek a „kismanós” fantáziával. A könyv oldalain találkozhatunk ősi magyar mondák szereplőivel, Szent Istvánnal, Dobó Istvánnal, Rákóczi Ferenccel és természetesen a címadó Mátyás királlyal egyaránt. Persze nem a maguk száraz, történelmi valójukban tűnnek fel ezek a szereplők, hanem manókkal, lidércekkel, egyszarvúakkal, sárkányokkal, beszélő állatokkal és mindenféle-fajat lényekkel és népmesei elemekkel körbevéve. Ami nem is csoda, hiszen a Reneszánsz év apropójából született kötet főként a kisgyerekekhez szól, azzal a nem titkolt céllal, hogy a csemeték ezeken a kedves történeteken keresztül kerüljenek közel a magyar történelem legfontosabb alakjaihoz. A kifejezetten szellemes módon papírra vetett kis mesék pedig teljesítik vállalásukat. Becsüljük ezt meg, annál is inkább mivel a Mátyás király égig érő fája tulajdonképpen igazi hiánycikk a gyermekirodalomban. Leginkább abban az értelemben, hogy valódi értékeket képvisel és közvetíti, olyanokat, amiket napjainkban sajnos nagyítóval kell keresnünk a gyermekeknek szóló alkotásokban, legyen szó akár rajzfilmről, vagy mesekönyvről. Meglehet hogy ódivatúnak hangzik, de a szeretet fontosságára, a természet tiszteletére, vagy az elfogadásra való nevelés igenis feladata kellene, hogy legyen a gyerekeknek szóló irodalmi alkotásoknak. Ahogyan már említettem, a Mátyás király égig érő fája megfelel ennek a kritériumnak, mindeközben azonban egy pillanatra sem válik tolakodóan didaktikussá vagy kioktatóvá, hanem megmarad annak ami valójában: igazi mesekönyv, méghozzá a szó legnemesebb értelmében.


Magyar Rádió / Petőfi

A fogyásról és a jó közérzetről szülés után
A szülés utáni időszakban minden újdonsült édesanya komoly testi és lelki változásokon megy keresztül. A könyv ezen időszak próbatételeinek leküzdésében nyújt segítséget, különös tekintettel, a súlyfelesleggel küszködő édesanyák problémáira. Megtudhatjuk, hogy mi is történik a testünkkel a szülés után, és hogyan vagyunk képesek egészséges táplálkozással és kellő türelemmel elősegíteni szervezetünk regenerálódását. Megismerkedhetünk kifejezetten a szülés utáni időszakra szánt példagyakorlatokkal, és hasznos tippeket olvashatunk a rendszeres testmozgás beiktatásáról a jó kondíció elérése érdekében, igazítva mindezt az időhiánnyal küszködő édesanyák életritmusához. Vendégünk a könyv szerzője, Kenéz Kíra.


Széchényi könyvtárellátó
A fogyásról és a jó közérzetről szülés után
Szülés után a legtöbb édesanya szembesül az elhízás problémájával: a terhesség alatt felszedett súlyfelesleget nem, vagy csak részben tudják leadni. A könyv segítséget próbál nyújtani ahhoz, hogy könnyebben leküzdhető legyen ez a próbatétel, ugyanakkor a kisbaba és a mama közérzete ne vallja kárát a fogyókúrának. Olvasmányos stílusban magyarázza a szülést követő időszak fiziológiai folyamatait, gyakorlati ötletekkel lát el a táplálkozást illetően és speciálisan kismamáknak kialakított tornagyakorlatokat közöl. A könyv végén külön fejezet tárgyalja ennek az időszaknak a pszichológiai problémáit, és tanácsot ad azzal kapcsolatban, hogy miként lehet a megszokott lelki harmóniát visszaállítani. A könyvet színes fotók illusztrálják.


Széchényi könyvtárellátó
Bali, az istenek szigete
Az Indiai-óceánban fekvő, Indonéziához tartozó Bali régóta a napimádók, strandolók, szörfözők paradicsoma, a mai turisták azonban már érdeklődnek a balinéz emberek kultúrája, szokásvilága, néprajza iránt is. A fotóművész Tóth József és szerzőtársai által összeállított útikönyv mindeme ismereteket áttekinti, a sok-sok praktikus tudnivaló számbavétele mellett. A pazar színes fotókkal illusztrált kötet mindjárt a hasznos információk gyűjteményével kezdődik, hogy az utazót a lehető legkevesebb kínos meglepetés érje. Szól a szükséges úti okmányokról, a helyi közlekedésről vagy épp a rendkívül csípős ételspecialitásokról nyújt áttekintést: a sziget történelméről, lakosainak vallásáról, szokásairól, szertartásairól, zenéjéről, táncairól. Ezután következik a szigetvilág tüzetesebb turisztikai leírása (Denpasar, a sziget fővárosa; Ubud és környéke; Déli üdülőhelyek; Észak- Bali, Közép-Bali, Nyugat-Bali, Kelet-Bali; Lombok; Gili-szigetek). Szótár zárja a gazdagon szemléltetett útikönyvet, amelyhez függelék gyanánt fotózási tanácsadó is csatlakozik. A képanyagával is elragadó, informatív bédekker-utazóknak való.


Széchényi könyvtárellátó
Thaiföld - Sziám, a mosoly országa
Délkelet-Ázsia egyik legnépesebb országa Thaiföld a turisták kedvelt célpontja. A bédekker naprakész információkkal szolgál az utazási feltételek ismertetéséről, a szálláshelyek, a viselkedési szokások, a sportolási és szórakozási lehetőségek stb. részletes bemutatásáig. A kötet első felében ezeknek a mindig és általánosan szükséges ismereteknek a birtokába jut az olvasó, a második részben pedig a jelentősebb települések és tartományok részletes leírásai találhatók (Bangkok, Ayutthaya, Pattaya, Krabi tartomány, Phuket stb.). A térképekkel és színes fotókkal illusztrált kötet a nevezetes látnivalók Mutatójával zárul. - Thaiföldre utazók nélkülözhetetlen útikalauza.


Gyöngy.hu
A fogyásról és a jó közérzetről szülés után
Le a plusz kilókkal
Sok szakkönyv próbál segíteni a kismamáknak. Most egy kiváló magyar könyvre bukkantunk, amely átfogóan válaszol a "friss" kismamákat izgató kérdésekre. A legfontosabbra is: hogyan lehet leadni a feleslegesen felszedett kilókat. Remek és szellemes tornagyakorlatokkal (például: a babakocsi tologatása közben, a jó levegőn milyen tornát lehet és kell végezni). Kiváló táblázatokat talál a fontos vitaminokról és élelmiszerekről, illetőleg az új jövevény miatt "felfordult" családi élet normális mederbe tereléséről is sok hasznos információval szolgál ez a karcsú kötet, amelynek címe: A fogyásról és a jó közérzetről szülés után.


Submarine Búvármagazin 2005.
Délkelet-Ázsia legszebb merülőhelyei
Az LPI Produkciós Iroda gondozásában jelent meg ez a rendhagyó, magyar búvároknak készült útikönyv. A Délkelet-Ázsia legszebb merülőhelyeire - nevezetesen Vietnámba, Thaiföldre, Malajziába és Indonéziába - kalauzoló olvasmány nemcsak érdekes, lényegretörő stílusával, és színes képekkel, hanem rengeteg hasznos adattal, térképpel, és tudnivalóval látja el az olvasót.
A kötetben közel 200 leigazolt búvárbázis címe, elérhetőségei, internetes honlapja szerepel, sőt még a bázisok különböző szolgáltatásait is elénk tárják, páratlan részletességgel, mint: palacktöltés, nitroxtöltés, felszerelés-kölcsönzés, oktatás, vizsgalehetőség, dekompressziós kamra vagy éppen a bázison található kompresszor márkája, így tényleg használható társat jelent ez a könyv a merülések és az utazás megszervezésénél.
A szerkesztő az első részben szó szerint "színesen" mutatja be, egyenként ezeket az egzotikus országokat, majd a nagyobb, második fekete-fehér részben hatalmas adatbázissal szolgál olvasójának. Itt találhatjuk az utazási tudnivalókat, a térképeket majd a búvárbázisokról szóló fejezeteket. A kötetben való könnyebb eligazodást az egyes oldalak jobb szélén található "füleire felírt ország nevek segítik. Az útikönyv nem csak a sportbúvároknak, de a tenger szerelmeseinek, és a kalandozó utazóknak is hasznos kézikönyve lehet.


Fittmama magazin
2005. január-február


Nők Lapja Cafe

Babavárók naplója
Könyvajánló, 2005.01.21.
Kilenc hónap. Nem is akármilyen hónapk, hiszen ez az az időszak, amikor ismeretlenül és látatlanban is megszereted gyermekedet, és tudod, hogy legalább ebben az időben senki nem választhatja el tőled. Biztosan Te is emlékezni szeretnél ezeknek a hónapoknak az érzéseire. Minden mozzanatra, minden rezzenésre. Hogy mikor érezted az első jeleket. Hogy mikor csuklott először és mikor rúgott először. Legjobb, ha hozzá is fogsz a naplóíráshoz. Ebben segít a Babavárók naplója című könyv, amibe irányítottan feljegyezhetsz minden fontos dolgot, ami csak veled és a babával történik. Ráadásul nélkülözhetetlen ismeretekhez is juthatsz, és a szerző, Kenéz Kíra felhívja a figyelmedet minden fontos fejlődési fázisra.
Jó babavárást kívánunk mindenkinek!


Harmonet.hu
A fogyásról és a jó közérzetről szülés után
2004.12.22., 10:07
Sok kismamának gondot okoz, hogyan is bújhatna vissza régi önmagába, hogy lehet újra formás minden porcikája. Ez a könyv segítséget nyújthat ebben számukra.
Miről is szól a könyv.
Hogyan változott meg a női test a szülés után, ezt hogyan tudják feldolgozni a kismamák.
A szoptatás fontosságáról, és az önmagunkra való odafigyelés fontosságáról. A mellek változásáról szoptatáskor és utána.
A megfelelő táplálkozásról, mely igen fontos mind a mamának,mind a babának. Mit és hogyan fogyasszunk. Részletes kalória táblázat van ebben a segítségére az ifjú mamáknak.
Hogyan kezdjenek el mozogni a gyermekágyi időszak után az újdonsült anyukák. Az első lépésektől, a babával való együtt tornázásig. Mit érdemes tudni a zsírégetésről. Milyen szerepe van a nyújtásnak edzés után.
Ami pedig a legfontosabb a saját lelki egyensúly visszanyerése. Hogyan éljünk együtt az új jövevénnyel, miként viselkedjünk a partner kapcsolatban.
Ajánlom e könyvet a leendő, a várandós és az új anyukáknak. Ezenfelül minden nőnek, akinek önmaga is fontos egy picit.
M.


Harmonet.hu
Az első 12 hónap titkai
2004.12.13., 09:13
Hónapról hónapra nyomon követhetjük csemetéink fejlődését.
Mindenképp meg kell ismernünk a volt pocilakó természetét igényeit és szükségleteit ahhoz, hogy megfelelően gondoskodhassunk róla.
Hogyan fejlődik a mozgása szép folyamatosan, a sírás hogyan alakul át a kommunikáció eszközévé. Mire mosolyog a baba és vajon ez igazi mosoly vagy még csak a sémát utánozza amit lát. Hogyan is alakulnak át az édesanyák érzései az új jövevénnyel kapcsolatban, milyen nehézségeken kell átlépniük. "Anya csak egy van".
Megtudjuk, az újszülött hallása hogyan differenciálódik látása, igény a társaságra miképp alakul. Milyen nehéz kibírni a gyermek szemszögéből, és persze a szülőéből is a fogváltás kritikus időszakát. A mozgásfejlődés új szakaszba lépésekor a kúszás mászás időszakát, mikor oda kell figyelni kit és hova is teszünk.
Az érzelmi kötődési formákat a szeretet személy iránti bizalom. Az idegenekkel szembeni magatartás (8 hónaposan), mennyire az egyik napról a másikra történik meg. A kialakuló szem-kéz koordináció fejlődésével kitágul a gyermek képe a világról. Egyre több dologra kíváncsi.
Fontos az édesanya és a gyermek közötti személyes kommunikáció. "Ez a mi nyelvünk, más nem érti". A közös játék, mondókázás, énekelgetés a gyermeknek érzelmi élményt jelent. A lassan járni tanuló gyermek kedvenc játékai, közé tartozik az utánzás. De bizony idővel meg kell tanulni mit szabad és mit nem. Merre lehet játszani a lakásban, és hol az a terület, melyre az apa összehúzza a szemöldökét.
Akik szülők lesznek, vagy már azok, azoknak ajánlom e könyvet. Ezen kívül mind azoknak, akiket érdekel a világ legnagyobb csodája az ember.
M.


Nők Lapja Cafe
Az első 12 hónap titkai
P.Á., 2004.12.03.
Tudod, hogy épp most született kisbabád a fejlődés milyen magas fokára jut el az elkövetkező tizenkét hónap alatt? Szeretnéd tudni, mit fog legközelebb megtanulni? Szeretnéd tudni, mit érez, mitől fél, mitől lesz boldog?
A babák még nem tudják világosan megmondani, mit éreznek, gondolnak. De ez persze nem jelenti azt, hogy ne éreznének és gondolnának mindenfélét. Ha pedig igazán szeretnéd megérteni, miért sír a kis lurkó, vagy miért olyan fontos, hogy már fél percig meg tudja tartani a fejét, vagy mi a kedvenc színe, neked való Kenéz Kíra könyve. A kötet ráadásul abban is segít eligazodni, hogy könnyebben megértsük és elfogadjuk a gyerekek olyan cselekedeteit, amik esetleg rosszaságnak tűntek. Pedig nem azok, inkább csak szárnypróbálgatások.
Hiánypótló kötet került könyvesboltok polcaira. Olyan könyv, amely szakértők segítségével mutatja be a fejlődés első, talán leginkább eseménydús évét. Ajánljuk mindenkinek, akinek kicsi vagy már nagyobb gyereke van, vagy aki csak szeretne. Olvasd át, és havonta vedd elő újra, hogy segíthessen jobban megérteni, mit is érez vagy gondol a természet által a gondjaidra bízott gyerek.


Nők Lapja Cafe
A fogyásról és a jó közérzetről szülés után
2004.11.05.
Hiánypótló könyvet írt Kenéz Kíra, aki a szülés utáni időszakkal kivételesen nem a baba, hanem a mama szemszögéből foglalkozik. Önzőnek tűnik a téma? Szerintünk nem az!
Nem az, hiszen a boldog és kiegyensúlyozott mama a jól fejlődő és boldog baba záloga. Abban pedig valószínűleg egyetérthetünk, hogy a gyermekáldás célja nem egy új egyed létrehozása, hanem a családalapítás, ami egyedi és megismételhetetlen érzésekkel ajándékoz meg mindenkit.
Ehhez képest a terhesség és a szülés bizony igencsak megviseli a nőket. Ráadásul nem elég, hogy a szervezet különleges igénybevételt áll ki, a léleknek sem könnyű az új szerephez alkalmazkodnia, és anyaként tekintenie önmagára.
A szülés utáni időszak szintén nem könnyű. A szoptatás nehézségei, a felelősség hatalmas súlya mind nehéz teher. Legjobb, ha ebben az időszakban is komolyan odafigyelsz magadra.
A fogyásról és a jó közérzetről szülés után című könyv minden olyan kérdésben igyekszik használható tanácsot adni, ami ilyenkor felmerülhet. Legyen szó az újjáéledő szexuális kapcsolatról, a fogyásról, babakocsival végezhető gyakorlatokról, kalóriákról, és a babával való foglalatosságokról.
Mindenkinek ajánljuk a könyvet, aki szülni készül, vagy éppen megszülte gyermekét. Ne hanyagold el magad, mert azzal családodat hagyod cserben!


Fittmama magazin
2004. május-június


Kismama magazin
A fogyásról és a jó közérzetről szülés után
2004. április
Nem szégyen bevallani, hogy szülés után nehezen szembesülünk testünk változásaival. A szerző nagyon jól tudja, hogy a kismama nem időmilliomos, nincs ideje komoly fineszprogramokra. Ehelyett a mindennapi életbe beágyazható tornagyakorlatokat, könnyen elkészíthető ételeket javasol, és külön figyelmet fordít a lelki élet és a párkapcsolat örömeire és buktatóira.


Wellness Magazin
A fogyásról és a jó közérzetről szülés után
2004. április
"Praktikus"
Mintha a gyermek megszületése után mindenki elfeledkezne az édesanyákról, holott az o jó közérzetük is nagyon fontos - már csak a csecsemő testi-lelki fejlődése szempontjából is. A könyv a súlyfelesleggel küzdő kismamáknak ad praktikus tanácsokat, és hasznos tippeket kínál a jó kondíció visszaszerzéséhez.


Kiskegyed
A fogyásról és a jó közérzetről szülés után
2004. március 2.
Jó pár kilót felszed a kismama a terhesség során. Java a szülés következtében "lemegy". De csak a hasa lesz lapos. Mi legyen a maradékkal? Hogyan szabaduljunk meg tőle úgy, hogy az anyatej tápanyagtartalma is megmaradjon? Mennyit tornázzon és mit? Mennyit egyen, pláne mit? Hogyan éljen, hogy az ne menjen a lelki egyensúly és a családi béke rovására? Megannyi kérdés, amelyet feltesz magának nem csak a kismama, de az egész család. Amely, valljuk be, tele van önjelölt diabetikussal. A fogyásról és a jó közérzetről szülés után című új könyv nekik jelent konkurenciát. Nem is akármilyet. A kötet gyermekgyógyász és védőnő szakértő közreműködésével készült.
Az Ön kosara jelenleg üres.
Copyright 2005-2009 © LPI Produkciós Iroda Kft. All rights reserved